13 de febrer 2008

La guàrdia urbana i la vorera

L'altre dia vaig anar a deixar els nens a l'escola, a quarts de vuit del matí, quan quasi no han posat ni els carrers, i per evitar crear una cua de cotxes (en cas que en passés cap) al carrer, vaig decidir deixar el cotxe a la vorera.

A aquelles hores no hi ha ni cotxes ni vianants, però em sembla que els vianants tenen més facilitat per creuar el carrer i passar per l'altra vorera, que no pas els cotxes, que haurien d'haver-se quedat fent cua darrera el meu.

El cas és que mentre deixava els nens a l'escola i parlava un moment amb la monitora de guarderia, va passar la guàrdia urbana i em va posar una multa. 30 euros. Per deixar el cotxe damunt de la vorera. Jo vaig pagar la multa.

Des d'aleshores per deixar els nens a l'escola, deixo el cotxe al mig del carrer i no deixo passar a cap altre cotxe que passi per allà en aquell moment.

Al cap d'uns dies, en deixar els nens a l'escola vaig veure davant meu el mateix cotxe de la guàrdia urbana, i vaig pensar, calla, ara també et posaran una multa per deixar el cotxe al mig del carrer, i els ho vaig anar a preguntar. Els dos agents em van contestar molt amablement que si deixava el cotxe al mig del carrer (impedint la circulació, vaig dir jo) no em posarien cap multa, si només era l'estoneta curteta de deixar els nens a l'escola. I així ho vaig fer.

El pitjor, i de fet el que m'indigna, és que aquell dia hi havia altres cotxes aparcats damunt de la vorera, tal com jo aquell primer dia que em van multar, i els guàrdies urbans, per poder multar aquells cotxes, VAN APARCAR EL COTXE DE LA GUÀRDIA URBANA DAMUNT DE LA VORERA, i per més inri, exactament al mateix lloc on l'havia deixat jo el dia que em van multar.

Llàstima que no els vaig fer una foto. Potser l'hauria penjada aquí, o potser l'hauria enviada a la guàrdia urbana perquè m'expliquessin com és que ells sí, i la resta de conductors no.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Fa algun any estava amb el cotxe, un Seat Panda, al carrer Trafalgar, de Barcelona. Estava en doble fila però molt arrambat als cotxes que hi havia aparcats, amb prou feines ocupava mig carril (de tres).

Jo era a dins. Passats poc més de cinc minuts un cotxe de la Guàrdia Urbana se'm va aturar al costat (impedint la circulació per la resta del primer carril i pel segon). Van baixar el vidre i em van donar una multa. Em van dir que molestava i feia molta estona que era allà. Molt maleducats i amb mala baba. Vaig respondre emprenyat dient que no creia que fes massa nosa, tampoc hi havia massa trànsit. Res. Em van donar el paper (posant-hi conductor absent) i van marxar.

Quan vaig arrencar (el cotxe em feia el tonto i per això estava parat) uns metres més enllà hi havia caos.Per què? doncs per que hi havia uns quants cotxes amb doble filera però... una mica més enllà i fent caos de debò, hi havia un cotxe de la Guàrdia Urbana, el que m'havia multat, parat enmig del carrer, entre el primer i el segon carril, entorpint realment el trànsit. La meva xicota em va ajudar a no baixar del cotxe i fotre'ls una bona bronca...

trena ha dit...

Caram Alfons... tela tu també, és que sembla que són qui sap què...

Em fi. Em sembla que si els torno a trobar aparcats damunt de la vorera per posar multes els faré una foto i els preguntaré on l'he d'enviar per posar-los una denúncia.

Anònim ha dit...

A veure si avui puc penjar el comentari. A Alfons i Trena: la única solució és la violència. No verbal, no. Física. Cremar el cotxe de la poli i dir que "ho sents molt".
betm