30 de novembre 2009

17 de maig

Us heu preguntat mai què va passar el 17 de maig? Doncs jo sí, i ho he fet, perquè estava mirant la pàgina de l'ajuntament sobre el Museu d'Història de Catalunya i he trobat molt curiós el tema dels horaris.

Diu "dimarts, dijous, divendres i dissabtes i 17 de maig" obren de deu del matí a set del vespre; dimecres, de deu del matí a vuit del vespre i "diumenges i festius excepte 25 de desembre, 26 de desembre, 1 de gener, 6 de gener, 17 de maig" de deu del matí a dos quarts de tres de la tarda.
Ah! i per acabar, "15 de maig" de set del vespre a una de la matinada (del dia 16 de maig…).

I dels dilluns no en diu res, o sigui que suposo que estarà tancat…

Al cas: he pensat què passa el 17 de maig, per què és festiu? I ha de ser festiu perquè posen "diumenges i festius excepte […] 17 de maig", que vol dir que el 17 de maig és un festiu.

Aleshores he anat a buscar al google el 17 de maig i el primer resultat que hi havia m'informa que el 17 de maig és el cent no sé quants dia de l'any i un dia més els anys de traspàs. He anat a mirar les festes i commemoracions d'aquest senyalat dia i veig que se celebra el dia internacional de les telecomunicacions, el dia d'internet (que no sabia que internet tenia un dia... jo creia que tots els dies eren d'internet...) i també és el dia mundial contra l'homofòbila i la transfòbia.

Que dic jo... què tenen a veure totes aquestes festes i commemoracions amb el MHCat, com perquè el considerin un dia festiu?

I també em pregunto angoixada: quina és la diferència entre un "dia" (d'internet), un "dia internacional" (de les telecos) i un "dia mundial" (contra l'homo i la transfòbia)?

8 comentaris:

greips ha dit...

no he entès mai perquè els horaris d'on treballen els funcionaris, perdó, de les coses públiques són tan complicats :'(

Potser és que com que també és el dia mundial del reciclatge (té collons) deuen canviar els funcionaris per uns altres i necessiten tancar (http://www.biosferamexico.org/geomosaico/2009/05/16/17-de-mayo-dia-mundial-del-reciclaje/)

trena ha dit...

hahaha greips... potser tens raó. Em fa gràcia que sigui el dia mundial del reciclatge i no el dia o el dia internacional... que de veritat no veig quina diferència hi ha.

I segueixo sense entendre perquè consideren que és festiu... els ho aniré a preguntar.

Per cert... no tots els funcionaris són iguals ;P

Xavier Caballé ha dit...

El 17 de maig és el Dia Internacional dels Museus... per això tenen un horari especial. I sí, el dilluns els museus acostumen a tancar (és el dia que aprofiten per fer moviments i tasques de manteniment a la zona d'exposició).

trena ha dit...

Ah, Xavi, ets un pou de coneixement. Això dels dilluns ja ho sabia, però em sembla que si ho tenen tan detallat podrien posar "dilluns tancat".
I axiò del 17 de maig, entenc que sigui el dia internacional dels museus, però arribar a dir que es festiu ho trobo agosarat.

greips ha dit...

home, el dia del treball no es treballa! A partir d'aquí, és lògic que el dia del museu no hi hagi museu :D

No tots els funcionaris són iguals perquè en cap col.lectiu tothom és igual. Ni tots els funcionaris són iguals, ni tots els bombers, ni els politics, ni els policies... ;-)

trena ha dit...

greips, el dia del museu, el MHCat obre, o sigui que no fan festa, però en canvi el consideren festiu... és una paradoxa :P

Kuroi Neko ha dit...

Per cert, espero que hagis passat un bon dia d'aniversari :)

trena ha dit...

sí!!! gràcies aigua_clara_