07 de gener 2007

Artesania

El dia de Nadal tradicionalment es mengen neules, almenys a casa meva. Aquest any el meu pare ha comprat unes neules immenses. L'etiqueta deia:
Etiqueta
"Barquillos artesanos" que dius, «Putxi, cali que compressis unes neules etiquetades en castellà», però calles, perquè just després diu "Palma" i no "Palma de Mallorca", cosa que fa millorar el primer pensament negatiu. A més a més després hi posa els ingredients, també en català... excepte "canella", que, com que no sé què és, decideixo buscar-ho al diccionari:
GDLC - canella
[de cana]
f 1 Canó pel qual surt l'aigua en una font o aixeta. Una font de dues canelles.
2 ANAT ANIM Canyella 1 1.

O sigui, que m'imagino que volien fer l'etiqueta en català, però van decidir que no cali anar al corrector... lamentable.

Aquestes coses no m'agraden... al final no sé si estava contenta per "l'esforç" o emprenyada per la deixadesa, però em sembla que ara estic més empipada que res perquè els catalans sempre hem d'acabar agraint l'esforç que fa tothom per escriure o parlar la nostra llengua, i em sembla que al final tant d'agraïment no li fa cap bé al català.

3 comentaris:

Dessmond ha dit...

A Mallorca el català perilla per moments. És un desastre tipus... Tsunami?
Hi he passat aquestes festes i és patètic.

Ara, en aquest cas, penso que no has de lamentar res. El que has de fer és cercar la paraula "canella" a: http://dcvb.iecat.net/ .
Més clar, l'aigua.

trena ha dit...

Uau Dessmond!

Certament el català a Mallorca està fatal, jo hi vaig viure dos anys i els meus pares encara hi viuen i el seu català ha empitjorat notablement.

Entenc el que dius, i no vaig anar a mirar el dcvb perquè vaig mirar-ne un altre. O sigui que ara lamento no haver-ho fet, tot i que si tots escrivim segons ens permet el nostre dialecte, em sembla que al final tampoc no ens entendrem... o potser sí, no ho sé.

Artuditu ha dit...

OFF TÒPIC

La gent de GràciaNet està fent una cadena de posts encadenats on expliquis cinc coses que mai has explicat o que la gent no coneix.

Has estat nominada O:-)