11 de juliol 2007

No ho puc evitar... sóc del ram de l'aigua :)

A World of Reasons to Ditch Bottled Water (TreeHugger)
Bottled water manufacturers’ encourage the perception that their products are purer and safer than tap water. Bottled water can cost up to 10,000 times more per gallon than tap water. But the reality is that tap water is actually held to more stringent quality standards than bottled water, and some brands of bottled water are just tap water in disguise.

La legislació que aplica a Catalunya respecte l'aigua de boca (crec recordar) és més exigent en segons quins contaminants químics que la que aplica a l'aigua embotellada. D'altra banda, i com també esmenta l'article, hi ha molta aigua embotellada que és aigua tractada, com la de l'aixeta o menys, i després posada dins d'una ampolla de plàstic.
A banda de la possible migració de certs components del plàstic a l'aigua, cosa que no pot passar a l'aixeta. Bé, si hi ha algú que encara tingui canonades de plom, que està absolutament prohibit, pot ser que aquest es dispersi a l'aigua i que es begui el plom que té a casa seva, però les companyies de distribució distribueixen aigua potable.
Jo sempre bec aigua de l'aixeta. Sempre d'una aixeta, i si no estic segura de l'aixeta, deixo que l'aigua ragi una estoneta abans de beure-la, per assegurar que l'aigua que beuré és l'aigua que han analitzat i compleix la legislació.

3 comentaris:

Artuditu ha dit...

Desde que vam descobrir la Brita a casa ja no comprem aigua d'ampolla. Verges és una de les ciutats catalanes amb més calç a l'aigua i calen filtres d'aquests.

Per cert, vaig sentir en un "En Guardia" que ja els romans les anaven substituint per altres materials per questions de salut!!!!

Artuditu ha dit...

Els romans substituien les canonades de plom :-)

trena ha dit...

Els filtres aquests estan bé, però sobretot feu el manteniment com toca. Solen ser filtres de carbó (no sé exactament com és el teu, eh) on s'hi queden retingudes certs components, però hi pot acabat havent creixements bacterians... de tota manera tu tens una altra amiga que també en sap força d'aigua, oi?

Records!